Garlic sebagai antibodi tubuh yang selamat

Rasanya semua orang tahu tentang kelebihan garlic atau bawang putih. Yaa... bawang putih sangat bagus untuk meningkatkan antibodi dalam badan kita. Jadi, kita boleh consume bawang putih untuk diletakkan dalam masakan. Sedap dan berkhasiat. Kebaikan bawang putih memang terbukti berkesan. Justeru, Shaklee juga turut menggunakan garlic bermutu tinggi dan menghasilkan pil GARLIC. 

Istimewanya Garlic Shaklee kerana ia dihasilkan daripada bawang putih premium yang di tanam secara organik di California, USA pada musim panas, dan ianya bebas racun perosak. Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan secara terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.
garlic shaklee

Kenapa perlu allicin aktif dalam garlic?

 • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak 
 • Menormalkan keseimbangan lipoprotein 
 • Menurunkan tekanan darah Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang 
 • Berfungsi sebagai anti-oksidan 
 • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi 
 • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air 
 • Bantu rawat asthma
Kita baca pula apa keistimewaan Garlic Shaklee berbanding jenama lain di pasaran:

1.   Pengekalan 100% Allicin aktif 
2.   Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic 
3.   Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu  Rosemary dan  Spearmint. 
4.   Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic  dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang   digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol. 
5.   Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan   2 ulas bawang putih segar. 


Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh:

 1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana       mengandungi ekstrak spearmint. 
 2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan         sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,       kulat, kuman, virus dan yis candida  
 3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis 
 4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.
 5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang   merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara       penyebab tekanan darah tinggi meningkat. 
 6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung       dalam tubuh tanpa kita sedari. 
 7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang      strok dan penyakit koronari. 
 8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana       mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh       dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser. 
 9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan   pergelangan kaki 
 10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan   brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus) 
 11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan  meransang hati untuk mengawal gula dalam darah 
 12. Mampu melawan bakteria dan semua  jenis jangkitan pada:       - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)       - Perut memulas (stomach upset)       - Cirit-birit (Diarrhea)       - Bronkitis       - Luka-luka (infected wounds)       - Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada,          sistem air kencing       

garlic shaklee


Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...